Categorie: Horeca

Zo kies je de beste thermometer

Zo kies je de beste thermometer

Wanneer je veel vlees bereidt, of het nou in de privesfeer is of in de horeca. Is het verstandig om in het bezit te zijn van een professionele thermometer die je kunt gebruiken voor het opmeten van de temperatuur van de gerechten. Horecathermometers zijn belangrijk voor het waarborgen van voedselveiligheid en zijn zowel geschikt voor persoonlijk gebruik als voor voedselfaciliteiten. Het is een van de huidige trends geworden om er een bij de hand te houden tijdens het koken of voor het bewaren van voedsel. Als u op zoek bent naar een nieuwe voedselthermometer, zijn er veel die u ter beschikking staan, maar u moet ervoor zorgen dat u het beste krijgt voor goede resultaten. Er zijn verschillende prijzen en gebruikte materialen, evenals de technologie die wordt gebruikt om er een te maken. Er zijn bijvoorbeeld geijkte thermometers en digitale thermometers die zelfs meldingen op uw smartphones kunnen verzenden. Welke thermometer u het beste kunt kiezen, is sterk afhankelijk van uw vereisten en waarvoor u de thermometer wilt gebruiken.

Het controleren van voedsel

Het liefst wilt u een digitale thermometer gebruiken voor zijn geavanceerde technologie en het gebruiksgemak. Het is aan te bevelen dat u dit type gebruikt, omdat het zeer gevoelig is en dus nauwkeurige metingen kan verrichten. Met behulp van een HACCP thermometer zorgt u ervoor dat het eten op de juiste temperatuur wordt gekookt en schadelijke bacteriën worden geëlimineerd. Een voedselthermometer kan worden gebruikt om voedselvergiftiging in alle gekookte levensmiddelen te voorkomen. Aangezien sommige voedingsmiddelen snel kunnen vergaan en niet langer veilig zijn voor consumptie, wordt het gemakkelijk om dergelijk voedsel te verwijderen met behulp van een goede HACCP-thermometer. Dit is vooral belangrijk voor een lopend buffet. Om dergelijke situaties te vermijden, moet u overwegen het beste type thermometer te gebruiken in de toekomst.

Welke moet u kiezen?

Welke thermometer de beste optie voor u is, is afhankelijk van het doel en waar het moet worden gebruikt. Onderstaande voorbeelden kunnen u helpen om een goede thermometer te kiezen.

-Ovenveilige thermometer

Als u liever kookt met een thermometer, dan denkt u misschien aan een ovenveilige thermometer die u onmiddellijk kunt aflezen, zelfs bij een hogere temperatuur in de oven. Dit is een goede optie voor degenen die willen dat de thermometer op zijn plaats blijft, terwijl het voedsel kookt. Dit type kan worden gebruikt voor roosteren, stoofschotels en soepen.

-Vleesthermometer

In geval u de temperatuur van vlees wilt meten, is de sensor van de vleesthermometer een aspect dat u goed moet overwegen, want deze moet in het dikste deel van de spier reiken, weg van het bot. Dit is waar de hitte het langst nodig heeft om te penetreren. De meeste digitale thermometers hebben een sensor op acht centimeter afstand van de punt, maar bij geijkte thermometers kunnen ze zich op een afstand van een paar centimeter uitstrekken. Als je iets leest en erachter komt dat het vlees dat je kookt minder dan de minimumtemperatuur is, moet je de thermometer wassen voordat je een nieuwe meting uitvoert. Een goede thermometer zal kunnen detecteren dat voedsel is besmet. Het wassen van de sonde helpt voorkomen dat ziekteverwekkers opnieuw in het vlees worden ingebracht. Het is dus een goed idee om de temperatuur op meerdere plekken in uw voedselproduct op te nemen, omdat de warmte ongelijkmatig verdeeld kan zijn, vooral bij het bereiden van gemalen vleesproducten en het bereiden met behulp van de magnetron. 

Het hebben van een goede thermometer is dus van groot belang om zo de gezondheid van gasten te waarborgen. Bekijk ons aanbod van Thermapen om je zoektocht te vergemakkelijken. Naar boven

https://www.thermapen.nl/
Wetsteen leren vlakken

Wetsteen leren vlakken

Na enkele beurten te hebben geslepen op je wetsteen zal je merken dat je wetsteen hol raakt. Als je wetsteen eenmaal hol is, dan is het slijpen vaak erg lastig, zo niet onmogelijk. Hierom is het noodzakelijk om je wetsteen zo nu en dan te vlakken.

Gereedschap voor het vlakken

Er zijn verschillende manieren die je kan gebruiken voor het vlakken van je wetsteen, maar misschien is de meest eenvoudige manier wel om stoep-met-heel-veel-water te gebruiken. Siliciumcarbide schuurpapier is ook een effectieve manier, net zoals een vlak stuk glas met een snufje silicium carbide slijppoeder, of een diamanten wetsteen. Als je geen goede, grove diamanten wetsteen hebt, dan is het misschien een slim idee om het hiervoor aan te schaffen. Diamanten wetstenen van DMT zijn hier uitermate geschikt voor. De DMT XC wetsteen kan hier vaak voor gebruikt worden en kost bovendien niet veel geld. Deze diamanten wetsteen is zeer geschikt voor het vlakken van je wetsteen, maar ook om het lemmet van je mes uit te dunnen. De XC diamanten wetsteen van DMT is een geweldige grof slijpmiddel om in huis te hebben, en zeer eenvoudig te gebruiken voor reparaties en het verwijderen van inkepingen.

Techniek voor het vlakken

Ga je voor de eerste keer een wetsteen vlakken, dan zal je eerst een goede techniek moeten leren. Denk er aan dat je altijd een vlakke ondergrond nodig zal hebben om je wetsteen goed vlak te krijgen. Let er dus op dat als je een stoep, schuurpapier, of glazenplaat gebruikt, dat deze ondergrond volledig vlak is. DMT wetstenen zijn vaak zo vlak van zichzelf, dat je hier geen zorgen meer over hoeft te maken.

Markeren voor het vlakken

Als je eenmaal een goede ondergrond hebt gevonden om op te vlakken, dan is het handig om je wetsteen te markeren aan de kant die gevlakt moet worden. Gebruik hiervoor een potlood om je hele oppervlak te markeren. Als je de wetsteen gaat vlakken, dan zal de markering weggeslepen worden en kan je zien op welke plekken de steen vlak wordt.

Genoeg water tijdens het vlakken

Voldoende water zal ervoor zorgen dat de afgeslepen stukjes goed afgevoerd worden en niet voor onnodige krassen zorgen. Zorg er dus altijd voor dat je voldoende (stromend) water hebt tijdens het vlakken van je wetsteen.

http://slijpuniversiteit.nl/wetsteen-vlakken