Categorie: Horeca

Laat het over aan de catering in Drachten

Laat het over aan de catering in Drachten

vWanneer het aankomt op eten is de catering in Drachten de expert. Voornamelijk wanneer het om eten regelen voor grote groepen mensen gaat is onze catering hier erg goed in. Wij weten precies hoe we dit moeten aanpakken en hebben hier de juiste hulpmiddelen voor. Wanneer je zelf een evenement organiseert is het een hele klus om zelf het eten te regelen. Denk bijvoorbeeld aan een bruiloft, hier kan je al makkelijk honderd mensen voor uitnodigen. Als je voor al deze mensen in de keuken moet gaan staan ben je heel wat tijd en inspanning verder. Laat het daarom over aan de catering in Drachten. Wij nemen graag dit soort werk uit handen door overheerlijk eten te verzorgen. 

Enorme keus

Waar je dan ook aan denkt wat betreft het eten, de catering in Drachten kan het voor je regelen. Op die manier bieden we veel keuzes aan. Dat is uiteraard fijn voor jou, want dan weet je zeker dat er wat tussen zit dat geschikt is voor jouw evenement. Het maakt bij ons dan ook niet uit of de catering erg uitgebreid of juist wat kleiner is, wij regelen het wel. Zo kunnen we een gigantisch buffet regelen, maar ook een aantal verse broodjes voor tijdens de lunch. Daarnaast kan je eetwensen doorgeven, zoals dieetwensen en voedselallergieën. Hier houdt de catering in Drachten graag rekening mee. Ook wat betreft attributen zoals borden en bestek denken we graag met je mee. 

Neem contact op

Wil je graag het eten overlaten aan de catering in Drachten? Dat kan! Dat kan je doen door contact met ons op te nemen. Een bestelling kan je doorgeven door telefonisch contact op te nemen. Wanneer je vragen hebt over de catering in Drachten, of juist advies wilt, kan je uiteraard ook gerust contact opnemen.

 

Wetsteen leren vlakken

Wetsteen leren vlakken

Na enkele beurten te hebben geslepen op je wetsteen zal je merken dat je wetsteen hol raakt. Als je wetsteen eenmaal hol is, dan is het slijpen vaak erg lastig, zo niet onmogelijk. Hierom is het noodzakelijk om je wetsteen zo nu en dan te vlakken.

Gereedschap voor het vlakken

Er zijn verschillende manieren die je kan gebruiken voor het vlakken van je wetsteen, maar misschien is de meest eenvoudige manier wel om stoep-met-heel-veel-water te gebruiken. Siliciumcarbide schuurpapier is ook een effectieve manier, net zoals een vlak stuk glas met een snufje silicium carbide slijppoeder, of een diamanten wetsteen. Als je geen goede, grove diamanten wetsteen hebt, dan is het misschien een slim idee om het hiervoor aan te schaffen. Diamanten wetstenen van DMT zijn hier uitermate geschikt voor. De DMT XC wetsteen kan hier vaak voor gebruikt worden en kost bovendien niet veel geld. Deze diamanten wetsteen is zeer geschikt voor het vlakken van je wetsteen, maar ook om het lemmet van je mes uit te dunnen. De XC diamanten wetsteen van DMT is een geweldige grof slijpmiddel om in huis te hebben, en zeer eenvoudig te gebruiken voor reparaties en het verwijderen van inkepingen.

Techniek voor het vlakken

Ga je voor de eerste keer een wetsteen vlakken, dan zal je eerst een goede techniek moeten leren. Denk er aan dat je altijd een vlakke ondergrond nodig zal hebben om je wetsteen goed vlak te krijgen. Let er dus op dat als je een stoep, schuurpapier, of glazenplaat gebruikt, dat deze ondergrond volledig vlak is. DMT wetstenen zijn vaak zo vlak van zichzelf, dat je hier geen zorgen meer over hoeft te maken.

Markeren voor het vlakken

Als je eenmaal een goede ondergrond hebt gevonden om op te vlakken, dan is het handig om je wetsteen te markeren aan de kant die gevlakt moet worden. Gebruik hiervoor een potlood om je hele oppervlak te markeren. Als je de wetsteen gaat vlakken, dan zal de markering weggeslepen worden en kan je zien op welke plekken de steen vlak wordt.

Genoeg water tijdens het vlakken

Voldoende water zal ervoor zorgen dat de afgeslepen stukjes goed afgevoerd worden en niet voor onnodige krassen zorgen. Zorg er dus altijd voor dat je voldoende (stromend) water hebt tijdens het vlakken van je wetsteen.

http://slijpuniversiteit.nl/wetsteen-vlakken