Categorie: Financieel

Richtprijs voor domotica in huis

Richtprijs voor domotica in huis

Wie aan een bouwavontuur start, overweegt misschien om domotica te installeren. Bij veel mensen blijft de kostprijs een vraagteken. Ze hebben geen idee hoeveel het kost om van hun woning een echte smart home te maken. Daarom geven we in deze blog wat meer informatie. 

Wat kost domotica?

Voor de aankoop van alle domotica componenten en de installatie ervan, betaal je ongeveer 12.000 euro (bron: https://www.q-home.be/kostprijs/). Deze prijs is exclusief btw. Dit pakket bevat de basisinstallatie, verlichting (dimmers, ledstrips…), sturing zonwering, sturing verwarming, veiligheidsfuncties (alarm, rookmelders, watermelders…) en multiroom audio met 8 zones. Het is dus erg compleet. 

Deze richtprijs geldt voor een doorsnee woning van ongeveer 150 m² met 2 badkamers en 3 slaapkamers. Bij een grotere woning zal de domotica prijs stijgen, bij een kleinere woning is alles goedkoper. 

Is domotica deze prijs waard?

Ja, want je spaart kosten uit

Heel wat mensen vergeten dat een domotica systeem zo uitgebreid is, dat er bepaalde kosten wegvallen. Je moet bijvoorbeeld niet investeren in een alarmsysteem of een slimme thermostaat. Deze functies zijn al inbegrepen. Op het einde van de rit is de meerkost van domotica dus verwaarloosbaar.

Ja, want je geniet van extra voordelen

Voor de meerprijs van domotica ten opzichte van een klassieke elektrische installatie krijg je heel wat terug. Eerst en vooral meer comfort. Omdat allerlei taken automatisch gebeuren, bespaar je tijd. Bovendien geniet je in elke kamer van de juiste temperatuur en lichtsfeer. Domotica zal ook helpen om je energiefactuur te verlagen, door stroom- en gasverspilling te voorkomen. Tenslotte is er nog het veiligheidsaspect. Een smart home beschermt zichzelf tegen brand/overstroming, en beschermt je gezin tegen inbraken. 

Goedkoop domotica plaatsen

Een slim huis kost dus ongeveer 12.000 euro. Maar als je wil, kan het veel goedkoper worden. Vandaag de dag bieden veel installateurs een domotica zelfbouwpakket aan. Je voert dan zelf verschillende werken uit, zoals het uitslijpen van leidingen, het plaatsen van inbouwdozen, de bekabeling, enzovoort. De installateur levert al het materiaal en doet de complexe klussen. Met een zelfbouwpakket bespaar je dus heel wat geld. 

 

Hoe te investeren in doge-munten

Hoe te investeren in doge-munten

Als u nieuw bent in de wereld van investeren in Dogecoin, of alleen geïnteresseerd bent in het diversifiëren van uw investeringsportfolio, dan is dit artikel voor u. De cryptocoin drukt momenteel snel uit. Dogecoin is er echter in geslaagd om een domme grap in een solide investeringsmogelijkheid te maken. Bekijk zijn groeiende levendige gemeenschap en begrijp het waarom.

 

In tegenstelling tot vele andere valuta is Dogecoin heel gemakkelijk te handelen en kopen. Je hoeft geen gespecialiseerde kennis te hebben om er vanaf te profiteren – je kunt meteen als een nieuwe investeerder aan de slag. Met het gebruik van een virtuele tas, kunt u dogbrulen uitrusten voor contant geld. Hoewel er geen fysiek geld is betrokken, is de markt volledig gebaseerd op trends op internet, dus het kan mogelijk zijn om geld te verdienen door andere valuta’s te handelen. Het enige probleem is dat de markt extreem volatiel is en in de kleinste katalysator kan veranderen.

 

Dus de vraag is – hoe investeer je in Dogecoin? Hoeveel moet je investeren? Het antwoord ligt in de manier waarop u de markt analyseert en zijn bewegingen bepaalt. Kijk je het nieuws en gaat je over zijn trends?

Of volg je gewoon de beweging van de markt en doe je je transacties dienovereenkomstig?

 

Een goede zaak over de Dogecoin-markt is dat de beweging grotendeels onafhankelijk is van andere markten. Daarom, wanneer u investeert in Doge, investeert u eigenlijk in iets dat weinig te maken heeft met andere valuta’s. Als er een valrency-prijs stijgt, kunt u verwachten dat anderen ook opgaan, en om het te blijven stijgen. Hetzelfde geldt voor Doge, wat het voor veel beleggers aantrekkelijk maakt.

 

De volgende stap over het investeren in Dogecoin is om te beslissen wat je wilt ruilen. Wilt u investeren in een paar selectieve valuta’s? Wilt u in meerdere valuta’s investeren? Wil je dekken tegen verliezen, zodat je wat geld kunt verdienen, zelfs als de markt daalt?

 

Doe al deze dingen voordat je besluit om een account te openen. Zorg er ook voor dat je een efficiënte handelsstrategie hebt en dat je eraan houdt. Belangrijker nog, zorg er dan voor dat u uw onderzoek doet en weet uw markt. Ken de grote spelers in het spel en bescherm jezelf tegen hen. Als je al deze dingen hebt gedaan, is er geen reden waarom de Doge Market niet een uitstekende plek voor je is om je geldmarkeerbaan te beginnen.

Bitcoin Meester  

Investeren in je huis door te verduurzamen

Investeren in je huis door te verduurzamen

Nu we allemaal bijna een jaar lang thuis hebben gezeten heeft bij ieder huishouden wel een wens iets te verbouwen. Het investeren in de eigen woning is nog nooit zo populair geweest. Een van de manieren om waarde aan de woning toe te voegen is investeren in verduurzamen. De meest populaire manier om te verduurzamen het isoleren van de woning. Daarmee dalen de energiekosten en heeft u meer comfort in huis. De Rijksoverheid stimuleert deze verduurzaming en heeft de ISDE subsidie in het leven geroepen. Deze subsidieregeling maakt het mogelijk tot 20 procent voordeel te ontvangen op de investering. Deze subsidie is alleen interessant voor bestaande woningen en moet 12 maanden na de installatie aangevraagd worden.

Naast de aanschaf van isolatie is er ook warmtepomp subsidie beschikbaar. Voor niet alle woningeigenaren is een warmtepomp nu een logisch alternatief op de cv-ketel. Toch is er voor de hybride warmtepomp die samenwerkt met uw cv-ketel steeds een interessantere business case beschikbaar. De terugverdientijd valt soms al onder de 10 jaar. Gemiddeld kan u zeker 1.500 euro subsidie krijgen bij de aanschaf van een warmtepomp.

Tot slot kan u ook zonneboiler subsidie aanvragen. De zonneboiler zorgt voor een besparing op het warm tapwater en kan samenwerken met de warmtepomp. Met de stijging van de aardgasbelasting is de aanschaf van een zonneboiler steeds interessanter. Vaak beginnen eigenaren met isoleren, dan zonnepanelen en uiteindelijk een zonneboiler of warmtepomp.

 

Hoe beleggen in goud verschilt van andere strategieën

Hoe beleggen in goud verschilt van andere strategieën

Als het gaat om het nemen van een beslissing over hoe u uw pensioenvermogen wilt toewijzen, is beleggen in goud een zeer interessant onderwerp, niet alleen vanwege de dynamiek van goud als actief, maar ook vanwege de psychologische dynamiek van de gemiddelde belegger.

Laten we de olifant in de kamer aanspreken: beleggen in goud gaat niets boven het kopen van aandelen en beleggingsfondsen. Dit is iets dat absoluut van vitaal belang is voor elke serieuze belegger om te begrijpen en in gedachten te houden dat goud een heel ander dier is binnen de financiële sector. Een dier dat heel erg verkeerd wordt begrepen. Niet overtuigd? Welnu, zonder u eens in een economische discussie te verdiepen, vraag uzelf dan gewoon af hoe u denkt over beleggen in goud? Als u denkt aan aandelen of obligaties, raakt u dan net zo gefascineerd als wanneer u denkt aan goud of gouden munten? Waarschijnlijk niet … toch? Dit is waarom:

Een voorraadcertificaat is een stuk papier dat u een rendement op uw investering kan opleveren als
1) de raad van bestuur van het bedrijf kiest een goed managementteam, en
2) als dat managementteam in staat is om continu een competitieve bedrijfsstrategie te ontwikkelen, en
3) als dat team die strategie daadwerkelijk kan uitvoeren, en
4) als negatieve economische factoren het potentiële succes niet hinderen. Dat zijn veel “Ifs” ​​en “Ands” om op uw financiële zekerheid te wedden.

Vergelijk dat met beleggen in goud. Met goud of munten koopt u een tastbaar bezit, iets dat u in uw handen kunt houden en iets dat in alle uithoeken van de wereld als waardevol wordt erkend. Bovendien, als u denkt aan goud of munten, raakt uw geest in de ban van gevoelens van veiligheid en stabiliteit. Dit is volkomen natuurlijk, omdat we als mensen neigen naar dingen die ons helpen ons veiliger en veiliger te voelen. Als het gaat om beleggen in goud, zijn deze gevoelens van veiligheid en stabiliteit universele emoties die eeuwenlang door talloze mensen zijn ervaren … Mensen die de waarde zagen in het bezitten van een tastbaar bezit versus het bezit van stukjes papier (aandelen, obligaties, valuta) ) waaraan alleen beloften zijn verbonden, maar geen fysieke waarde.


Maar hoe moet beleggen in goud de veiligheid verhogen?


Vanzelfsprekend zijn er nooit garanties bij elk type belegging, maar als het gaat om beleggen in goud, is het belangrijk om te begrijpen hoe dit uw activa zou moeten beschermen. Een van de grootste redenen is dat goudprijzen vaak in de tegenovergestelde richting van andere beleggingen bewegen (d.w.z. er is geen perfecte correlatie mee). Wat dit betekent is dat beleggen in goud u kan helpen de waarde van uw nest eieren te ondersteunen wanneer aandelen en beleggingsfondsen in waarde dalen, omdat goudprijzen in die tijd de neiging hebben te stijgen, omdat beleggers hun geld uit de markten halen en leid ze in goudinvesteringen.

Laten we een recent voorbeeld nemen, de kredietcrisis van 2008. De onderstaande grafiek toont een periode van ongeveer 18 maanden en vergelijkt de beweging van de S&P 500-index met de goudprijzen.

U zult merken dat de SP 500-index (rode lijn) en de goudprijzen (gele lijn) bij vele gelegenheden volledig tegengesteld bewogen. Toen de aandelen in waarde daalden, stegen de goudprijzen en omgekeerd. Dit is een zeer belangrijke overweging voor iedereen die in goud investeert. Dit betekent dat beleggen in dit edelmetaal een strategie kan zijn om het totale risico van uw portefeuille te verlagen. Als je gelooft dat alles goed is met onze economie en dat de voorraden zullen blijven stijgen, dan maak je je waarschijnlijk geen zorgen over je nestei. Maar als u twijfels hebt over de markten, en als u zich nog steeds zorgen maakt over de naschokken van de recessie die in 2008 begon, dan kan beleggen in goud een haalbare strategie zijn om uw portefeuille te beschermen tegen mogelijke toekomstige neergang op de financiële markten.

Begrijp wel dat beleggen in goud geen gelukkige toekomst garandeert. Iedereen die dit kostbare metaal aanprijst als een “no-loss” -oplossing is gewoon niet eerlijk tegen u. Maar als het gaat om het opbouwen van bescherming voor uw pensioenvermogen, kan goud een waardevol hulpmiddel zijn in uw strategie. Het gebrek aan directe correlatie van goud met de markten betekent dat de prijs niet altijd samengaat met de aandelen, en in feite vaak de andere kant op gaat. Dit maakt goud een effectieve afdekking in tijden van economische onzekerheid, en geeft u de mogelijkheid om de waarde van uw nest eieren te behouden wanneer papieren bezittingen (zoals aandelen) neusduiken zijn.

Lees verder op GoldRepublic.nl