Categorie: Dienstverlening

Heb je slotenmaker nodig? Zoek er altijd een van te voren uit

Het kan heel frustrerend zijn als je opeens een slotenmaker Den Haag nodig hebt omdat je buitengesloten bent. Ik heb dit zelf meegemaakt vorige week en het was een stressvolle ervaring om het minst te zeggen. De stress begon al toen ik de eerste slotenmaker belde.

Slotenmaker bellen

Toen ik voor de deur stond kon ik mijn sleutels nergens vinden en na mijn stappen nagelopen te hebben om te kijken of ze ergens waren gevallen, besloot ik om een slotenmaker Den Haag te bellen. Op de iPhone in Google gezocht naar slotenmaker Den Haag en meteen de eerste nummer gebeld.

  • Eerste gesprek ging zo: Nadat de slotenmaker opnam met alleen een hallo, vertelde ik wat er aan de hand was. Mij werd er toen verteld dat die er binnen een uur er kon zijn en wilde mijn adres weten, maar voordat ik mijn adres opgaf vroeg ik wat het ging kosten en hier werd het een beetje raar. Voorrijkosten zouden 60 euro kosten en wanneer die het slot had gezien kon die pas zeggen hoeveel dat ging kosten. Het zou me dus al 60 euro kosten alleen al omdat die langskwam en toen ik om een schatting vroeg kwam die na een lange tijd met een bedrag van 150 euro, maar dit zou kunnen oplopen zei die er achteraan.

Ik besloot om op te hangen en een andere slotenmaker te bellen, want ik vond het gesprek maar vreemd.

  • Bij de tweede slotenmaker die ik belde werd er heel professioneel opgenomen en ik werd in de wacht gezet, geen probleem. Hier had ik al meer vertrouwen in maar vroeg wel naar de kosten. Het zou 75 euro kosten voor de voorrijkosten en nog een 80 euro voor het open maken van de deur. Vond dit nogal duur en vroeg of het bij alle slotenmakers in Den Haag zoveel kost? Het antwoord was dat ze een van de goedkoopste zijn en het bedrag van totaal 155 euro wel kan oplopen als de slotenmaker de deur niet open kan flipperen. Hoe hoog kan het nog oplopen? 175 tot 225 was het antwoord. Dus totaal zou het een bedrag van rond de 400 euro kunnen worden.

Ik vond het natuurlijk te gek voor woorden en besloot een andere slotenmaker Den Haag te proberen, maar kreeg steeds dezelfde antwoorden en sommige bedrijven wouden niet eens een schatting maken van de prijs. Wat iedere bedrijf wel aangaf waren de voorrijkosten. Ik besloot dat het niet anders kon dan met een van deze slotenmakers in zee te gaan, want de prijzen waren nou eenmaal zo hoog en ik stond al te lang in de kou buiten.

Laatste gesprek.

  • De 5de of 6de slotenmaker Den Haag die ik belde, vertelde ik meteen dat ik buitengesloten was en vroeg wat de kosten waren voor het open maken van de deur. De slotenmaker vroeg of de deur op slot was gedraaid en dit was niet zo. Toen zei die meteen 75 euro, waarna ik natuurlijk vroeg wat de kosten waren voor het openen van de deur en niet alleen de voorrijkosten. Toen moest die lachen en zei die dat de totaalkosten 75 euro zouden zijn, dus geen voorrijkosten. Natuurlijk heb ik toen mijn adres doorgegeven.

Zo een twintig minuten later was die er en er werd inderdaad alleen maar 75 euro in rekening gebracht. Hiervoor kreeg ik een opdracht bon en de factuur zou later per post komen. Eenmaal binnen kon ik opgelucht adem halen.

Nummer van deze slotenmaker Den Haag heb ik natuurlijk opgeslagen en zijn gegevens vind je door op de onderstaande link te klikken.

https://deslotenmakerdenhaag.nl/

Achter slot en grendel

ACHTER SLOT EN GRENDEL

De definitie van slotenmaken volgens De Dikke Van Dale is: het handwerk of ambacht des slotenmakers.

Wat voor slot in welke situatie?

Maakt het iets uit of je met een gezin in een rijtjeshuis woont of alleen in een appartement? Misschien toch verrassender dan je denkt…ja het kan uitmaken wat voor soort slot je kiest. Hoezo?? Een relevante vraag. Een appartement is alleen te bereiken via de voordeur. Het slot op de voordeur moet dus voorrang krijgen op bijvoorbeeld de balkondeur. Voor de balkondeur kun je dus ook een slot kiezen dat alleen van binnen open te maken is. En hoe zit het dan met een rijtjeshuis? Natuurlijk kom je dan weleens binnen via de achterdeur. Heb je een lekkere, stevige schutting geplaatst, dan kan je kiezen voor een goedkoper slot op je achterdeur. Maar staat die er niet dan moeten op beide deuren goede, veilige sloten komen. Woon je met een gezin dan kun je zelfs nog kiezen voor slimme sloten. Slimme sloten??? Kan een slot ook al slim zijn? Jazeker… daarmee kan je in de gaten houden hoe laat je kinderen precies thuiskomen…zo weet je zeker dat ze niet in twee sloten tegelijk lopen.
Sloten vervangen 

Keuzes….keuzes….ook bij het vervangen van je sloten. Je kunt er voor kiezen om hetzelfde slot op alle deuren te laten plaatsen. Het voordeel: je hebt maar één sleutel nodig. Dus geen zware sleutelbossen meer. Dan is het wel belangrijk om te kiezen voor kwalitatief goede sloten. Anders zal je huis niet goed beveiligd zijn. Maar wanneer is een slot veilig genoeg? Dat kun je zien aan het SKG keurmerk. Alle moderne sloten worden door dit keurmerk getest op veiligheid. Hoe meer sterren, hoe veiliger het slot. Bij drie sterren of meer weet je zeker dat je sloten de vuurproef kunnen doorstaan.

Risicoanalyse

Risicoanalyse? Ik heb toch goede sloten, dus dan is het toch oké? Natuurlijk zijn de sloten een belangrijk onderdeel, maar helaas is een goed slot alleen niet meer genoeg om inbrekers tegen te houden. Woon je lekker vrij of in een rijtjeswoning? Dan is het toch verstandig om te denken aan extra beveiligingsmiddelen. Maar wat dan? Bijvoorbeeld een beveiligingscamera of een bewegingssensor. Deze kun je op een centraal alarmsysteem aansluiten. Een alarm zal de indringer niet erg waarderen. Die maakt liever geen slapende honden wakker.

Het is wel duidelijk. Slotenmaken is een vak waar je niet te licht over moet denken, een echt ambacht dus om ook maar te sluiten met de definitie van De Dikke Van Dale.
Kortom een goed begin is het halve werk en dan zit je in ieder geval veilig achter slot en grendel!

https://deslotenmaker.com/

Tips om tijd te besparen met je boekhouding

Tips om tijd te besparen met je boekhouding

Er zijn weinig ondernemers die blij zijn met de boekhouding die komt kijken bij het starten van een eigen bedrijf. Dat komt doordat er veel tijd in gaat zitten. Tijd die afleidt van waar jou het als ondernemer om te doen is: het laten slagen van je bedrijf. Gelukkig ontstaan er steeds meer oplossingen voor dit probleem. Door de administratie te stroomlijnen kun je veel tijdwinst boeken waardoor je je op belangrijker zaken kunt richten. In dit blog geven we een aantal tips om tijdwinst te boeken met je boekhouding.

 

Maak een overzichtelijke administratie

Om in het begin het overzicht te krijgen op je boekhouding is het verstandig om een heldere administratie in te richten. Het handigst is om alle administratieve handelingen in een systeem te verwerken (liefst niet in Excel), en dit geregeld te doen om jezelf tijd en moeite besparen. Je kunt ook kiezen voor online boekhouden. Er zijn tegenwoordig meerdere systemen en apps beschikbaar waarmee je zelf je boekhouding kunt bijhouden.

 

Maak een duidelijke planning

Ruim een deel van je tijd in om de administratie bij te houden. Doe dit bijvoorbeeld op wekelijkse basis. Laat alle andere taken, zoals het communiceren met klanten en leveranciers, even rusten en richt je volledig op de administratieve processen. Als je hiervoor een vast dagdeel inruimt weet je zeker dat het er niet bij inschiet en houd je het overzicht over je boekhouding.

 

Maak gebruik van een expert

Door een boekhouder in de arm te nemen kun je veel tijd besparen. Je kunt er maandelijks terecht met je bonnen en facturen die hij of zij dan netjes in het administratieve systeem verwerkt. Zo heb jij er geen omkijken naar. Nog makkelijker is het als je boekhouder de administratieve processen heeft gedigitaliseerd. Je stuurt dan gewoon je facturen door naar de specialist die ze in de admisiotarie verwerkt. Overigens betekent het uitbesteden aan een boekhouder niet dat er geen werk voor jou overblijft. Je blijft zelf verantwoordelijk voor het opstellen van facturen en andere administratieve handelingen.

 

Stel de administratie niet uit

Als ondernemer kan het verleidelijk zijn om door de drukte je administratie op de lange baan te schuiven. Dit levert op de korte termijn tijdwinst op, maar het nadeel is dat de boekhouding zich opstapelt en op het moment dat je er eindelijk ermee aan de slag gaat, is het werk niet te overzien, en ben je er veel tijd mee kwijt. Neem dus kleine boekhoudkundige taken direct op in de administratie zodat je hoofd leeg is en je weer verder kunt met je bedrijf.

 

Digitaliseer je bedrijfsprocessen

Papieren documenten, facturen en bonnen kosten je een hoop werk. Het loont dus de moeite om je administratie te digitaliseren. Verwerk je facturen daarom zoveel mogelijk elektronisch. Daarnaast kunnen bonnen ook steeds vaker via de mail verzonden worden. Daarnaast kun je papieren bonnen en facturen digitaal verwerken en betalen via een Scan & Herken app op je smartphone. Alle handelingen verlopen via het boekhoudprogramma zodat je het overzicht houdt en de kans op het maken van fouten minimaal is.

Laat een lokale boekhouder je adviseren over het automatiseren van je bedrijfsprocessen.

https://boekhouder-offertes.com/

De Juiste Therapeut Vinden die bij Je Past

Het zoeken naar de juiste therapeut is net als het zoeken naar de juiste spijkerbroek. Het kan frustrerend en vermoeiend zijn, maar wanneer je uiteindelijk de juiste hebt gevonden, is de ontdekking het meer dan waar. Het maakt niet uit welke behandelingsmethode je therapeut gebruikt, of het nou advies, psychotherapie, expressieve therapie, hypnotherapie of evaluaties is, je moet iemand vinden die je kunt vertrouwen, en iemand waar je je bij op je gemakt voelt om je gevoelens en diepste gedachtes te delen. 

Het is belangrijk om een sterke therapeutische relatie op te bouwen met je therapeut. Soms is de band die je hebt zelfs de belangrijkste factor. Hier zijn enkele voorbeeldvragen die je jezelf kan stellen voordat je echt in behandeling gaat bij een therapeut:

• Begrijpt de therapeut je écht?

• Geeft de therapeut echt om jou en je problemen?

• Accepteert de therapeut je onvoorwaardelijk?

• Luistert de therapeut naar je en geeft hij/zij je de volste aandacht?

• Is de therapeut beoordelend of heeft hij vooroordelen?

• Voel je je comfortabel en veilig bij deze therapeut?

• Kun je eerlijk zijn met de therapeut en geen informatie voor hem/haar achterhouden?

Sociale vaardigheden zijn een must in de psychologie en mentale zorg. Maar je moet ook de achtergrond van de therapeut controleren voordat je je geheimen met hem/haar deelt. Onder staan er enkele belangrijke punten waar je op moet letten:

• Ervaring: Kwalificaties op papier zijn belangrijk, maar ook jaren van ervaring en werk in de praktijk. Zoek naar een therapeut die ervaring heeft met het werken met klanten die dezelfde problemen heeft als die jij hebt. Bijv.: een therapeut die gespecialiseerd is in fobieën zal een groot aantal andere gevallen behandeld hebben en zal je beter bij je fobie kunnen helpen.

• Wees op de hoogte van het behandelplan: Vraag je therapeut wat hij/zij van plan is. Je hebt het recht om het behandelplan te kennen. Meeste therapeuten gebruiken een variëteit aan behandelingsopties die de hele procedure kunnen verlengen.

• Licentie & Kwalificaties: Ga naar een behandelaar met een licentie en een goede reputatie. Het is ook goed wanneer je mond-tot-mond aanbevelingen kunt controleren.

• Vertrouw op je instinct: Volg je buikgevoel. Aan het einde van de dag moet jij je op je gemakt voelen met de therapeut. Wanneer je het idee hebt dat de therapeut niet echt om je geeft of alleen om $$ geeft, beoordeel dan de situatie en doe wat juist is. Niemand zou je ooit moeten forceren om iets te doen dat jij niet wilt. 

Psychologen dienstverlening Tilburg

https://www.depsycholoog.nl/tilburg/

Transformationeel en transactioneel leiderschap

Op het eerste gezicht zijn transformationeel en transactioneel leiderschap vijandig tegenover elkaar. Transactionele leiderschap neigt immers vaak naar het negeren van charisma en de gevoelens van ondergeschikte ten gunste van het houden van deadlines en het zorgen dat quota worden bereikt! Transformationeel leiderschap daarentegen heeft de neiging om een premie te leggen op charisma, motivatie en de relatie tussen leiders en ondergeschikten.

Wat als er een manier was om de twee stijlen van leiderschap bij elkaar te brengen?
De kracht van transactioneel leiderschap is een toewijding aan taken. De leider is ook een goede manager. Ondergeschikten worden altijd herinnerd aan hun taken, de verwachtingen van hen en de consequenties van het bereiken van het missen van de afgesproken doelen. Dit soort taakgericht leiderschap is echter een beetje hard, afhankelijk van de leider aan het roer. Wanneer doelen worden gemist en de voorraden achterblijven, is het erg gemakkelijk voor een leider om uit te halen en het welzijn van de mensen te vergeten.

Transformationeel leiderschap daarentegen heeft de neiging een premie te geven aan relaties en aan de mensen die binnen de organisatie werken. De leider is meestal geliefd bij de ondergeschikten omdat hij populair is, hij wordt bewonderd en de volgelingen voelen dat de leider echt geeft om hun benarde situatie – op het werk en in hun persoonlijke leven. Maar tot in het extreme, kan dit soort leiderschap uit elkaar vallen vanwege teveel begrip en aandacht voor de volgers.

Een goed evenwicht is dan het transformationele transactionele leiderschap waar de leider zorgt voor de volgers en voor de doelen en outputs die ze geacht worden te leveren. In dit geval is er een balans tussen taakoriëntatie en oriëntatie op mensen.
Een andere belangrijke vraag is echter: hoe werk je voor de juiste balans tussen charisma en productiviteit?

Als je overboord gaat met charisma, zullen de volgers van je houden. Ze kunnen je zelfs beschouwen als hun maatje en een goede vriend op de werkvloer. Maar als je te bekend raakt met hen, kunnen de professionele barrières eroderen en zul je het moeilijk hebben om van hen productiviteit te eisen.
Te veel charisma is niet goed. Daarom is balans hard nodig. Als leider moet u uw volgers voldoende kennen om te weten wat voor hen werkt. Zorg er tijdens het proces voor dat ze u manipuleren om uw eisen aan een hogere productiviteit voor hen te verminderen.
Geeft uw organisatie de voorkeur aan transactioneel of transformationeel leiderschap? Dat zou zeker van invloed zijn op uw organisatiecultuur en uw prestaties.

https://www.ivpp.nl/transformationeel-leiderschap/