Categorie: Dienstverlening

Dus jij wilt hijsbanden kopen?

Dus jij wilt hijsbanden kopen?

Je bent op dit blog terecht gekomen wellicht omdat je in Google zocht op ‘Hijsbanden kopen’. Ik geef je graag wat meer informatie. Uiteraard zorgt EKH voor een goede veiligheid en de vele voordelen spreken voor het gebruik van hijsbanden:

 • hoog draagvermogen met een laag eigengewicht;

 • probleemloze, prettige bediening;

 • geen stroomgeleiding;

 • goede aanpassing aan de belasting;

 • bescherming van de lading;

 • kan worden opgeborgen in een minimum aan ruimte;

 • belastingscapaciteit in één oogopslag: door middel van kleurcodering;

 • lange levensduur;

 • hoge slijtvastheid;

Voor welk gebruik kun je welke hijsbanden kopen?

De juiste hijsbanden kopen voor een klus is eigenlijk heel makkelijk. Er wordt gebruik gemaakt van een uniforme DIN EN-kleurcode. kleurcodes. Alle hijsbanden hebben daarom dezelfde kleur voor hetzelfde draagvermogen. Zo hebben hijsbanden met een draagvermogen van 1.000 kg de kleur violet, voor 5.000 kg de kleur rood, voor 8.000 kg de kleur blauw. Vanaf een draagvermogen van 10.000 kg is de uniforme kleurcode voor alle hijsbanden oranje. Hiermee wordt bewerkstelligd dat je de juiste keuze maakt onder de diverse hijsbanden. Deze moeten geschikt zijn voor het komende transport van hun type, lengte en wijze van bevestiging aan de lading, zodat ze veilig kunnen worden opgenomen zonder ongewenste beweging. Onjuiste keuze van het draagvermogen kan breuk veroorzaken! Hijsbanden worden vooral dan gebruikt wanneer er een schoon en breed draagvlak op de last aanwezig is. Hierdoor ontstaat er een breed draagvlak en wordt de druk van de belasting verdeeld over een groter oppervlak. 

Makkelijk in onderhoud

Hijsbanden kunnen heel eenvoudig worden gereinigd met helder water zonder toevoeging van chemicaliën. Als ze tijdens het gebruik of als gevolg van reiniging nat zijn geworden, moeten ze worden opgehangen om aan de lucht te laten drogen. Ze mogen in geen geval worden verwarmd of op een andere manier worden gedwongen te drogen.

Controleer de banden vóór de opslag op beschadigingen die tijdens het gebruik kunnen zijn ontstaan. Bewaar beschadigde banden zeker niet. Wanneer ze niet in gebruik zijn, bewaar ze dan op een plank in een schone, droge en goed geventileerde omgeving, uit de buurt van warmtebronnen en zonder contact met chemicaliën, rook, bijtende oppervlakken, direct zonlicht of andere bronnen van ultraviolette straling.

 

Wat wil je allemaal weten over de hijsklemmen van de ekh.nl?

Wat wil je allemaal weten over de hijsklemmen van de ekh.nl?

Omdat er veel wordt gewerkt met hijs- en hefmaterialen is het nodig om deze eens in de zoveel tijd te controleren. De hijsklemmen van ekh.nl die worden gebruikt, onder de haak van een apparaat, zijn van groot belang tijdens een keuring. Omdat dit een belangrijk onderdeel is van een machine, moet hier extra aandacht op worden gevestigd. Veel mensen hebben vragen over hoe deze klemmen moeten worden gebruikt en waar je aan kunt zien dat deze nog in een goede staat verkeren. Omdat deze vraag over de klemmen steeds vaker voorkomt is deze ook op de website geplaatst en beantwoord. In de hijsklemmen zitten controlegaatjes volgens een norm, maar wanneer is dit gaatje nou verplicht en wanneer niet? Voor velen is de norm hierin erg onduidelijk.

Gebruiken van een gaatje in de hijsklemmen

Of je een gaatje nodig hebt in de hijsklemmen zal ekh.nl goed voor je uitleggen. Bij deze soorten kabels wordt de kabel vastgehouden door de wrijving die er ontstaat tussen de kabel zelf en de klemmen die hiervoor worden gebruikt. Dit gaat om klemmen met een aluminium ombouw. Welke hijsklemmen je dan precies moet gebruiken is helemaal afhankelijk van de vulling van de kabel. In de norm vind je dan ook terug wat deze vulling hiervoor minimaal moet zijn. Wanneer je een klem bus hebt die recht is nadat deze is geperst, dan is het van belang dat je de part die dood is van de kabel van staal na de persing steekt uit de klem of in ieder geval gelijk is met de hijsklemmen.

Is het gaatje in de hijsklemmen dan verplicht?

Door middel van bovengenoemde kan je controleren of de hijsklemmen voldoen aan de eisen. Daarnaast kan je kijken of de staalkabel slipt met de klem. Wanneer je gebruik maakt van een rechte klem bus, kan je ook nadelen ondervinden. Je hebt namelijk een grotere kans op beschadigingen en je kunt jezelf ook sneller verwonden door hier gebruik van te maken. Het gaatje is verplicht, zodat je goed kunt controleren waar het deel zit dan niet wordt gebruikt. 

Laat een vloerverwarming infrezen en geniet het hele jaar van heerlijk warme voeten

Laat een vloerverwarming infrezen en geniet het hele jaar van heerlijk warme voeten

Gaat u een nieuwe vloer aanleggen of aan laten leggen? Denk er dan eens over na om ook een bedrijf in te schakelen voor het infrezen van vloerverwarming. Met vloerverwarming heeft u namelijk in de koude maanden heerlijk warme voeten. Bovendien wordt de warmte met deze vorm van verwarming goed door het hele huis heen verdeeld. Daarnaast heeft u geen lelijke radiators in huis waar allemaal stof in gaat zitten, want de verwarming is netjes weggewerkt in de vloer. Het is dus geen wonder dat steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming. Multi Vloeren Brabant uit Boekel kan voor u de vloerverwarming infrezen. Dat doen ze op geheel professionele wijze, dus u kunt dit met een gerust hart aan hen overlaten.

Kies voor een cementdekvloer met wapening en voorkom krimpscheuren

Multi Vloeren Brabant uit Boekel kan meer voor u doen dan vloerverwarming infrezen, want ze kunnen bijvoorbeeld ook een cementdekvloer met wapening aanleggen. Dat is ideaal voor in een werkplaats of andere bedrijfsruimte waarbij de vloer tegen zware belasting moet kunnen. Een cementdekvloer met wapening heeft namelijk minder risico op krimpscheuren. Daarnaast kan ook in andere gevallen een wapening nodig zijn om deze vloer te verstevigen. Bijvoorbeeld wanneer de vloer vrij dun is en u er geen tegelvloer, parket of ander type vloer overheen laat leggen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan bij deze expert

Of u Multi Vloeren Brabant nu inschakelt voor het infrezen van vloerverwarming of de aanleg van een cementdekvloer; u rekent altijd op kwalitatieve dienstverlening en een prachtig eindresultaat. Vraag vrijblijvend een offerte aan via de website en ontdek wat het kost om een nieuwe vloer aan te laten leggen door dit bedrijf. Heeft u vragen of wilt u eerst meer informatie over de mogelijkheden? Dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met de vriendelijke medewerkers. Zij staan u graag te woord, geven antwoord op al uw vragen en voorzien u van alle informatie die u nodig heeft om een weloverwogen keuze te maken.

Een overheerlijke catering voor een geslaagde avond

Een overheerlijke catering voor een geslaagde avond

Wat is er nou leuker dan een gezellige avond te organiseren voor al uw vrienden en familie. U heeft de ruimte, u heeft een datum, maar wat moet u nou koken? U moet dit niet alleen eerst bedenken, U moet vervolgens de recepten vinden, de boodschappen doen en dan moet u het ook nog allemaal koken en uitserveren. Dat is toch wel een heel karwei en u moet natuurlijk ook gewoon nog werken. Daar is een hele simpele oplossing voor, namelijk een goede catering.
 

Waarom zou ik kiezen voor een catering?

Natuurlijk scheelt het u heel veel moeite en stres als u zelf niet hoeft te koken. Alleen hiervoor is een catering dus al erg fijn. Echter, het kan u ook nog eens veel geld schelen, aangezien het doen van boodschappen soms erg in de kosten kan lopen als u niet ervaren bent in het koken voor grote groepen. Daarnaast maken professionals toch meestal net iets lekkerder eten dan u zelf. Een kok is niet voor niets opgeleid.
 

Hoe kies ik de goede cateraar?

Op internet vindt u al snel een heel aantal bedrijven dat voor u wil koken. Om het kaf van het koren te scheiden zult u goed naar de reviews moeten kijken en uiteindelijk de cateraars testen. Dit kunt u doen door een klein diner te geven of de cateraar te vragen of je eens langs mag komen. Vooral als u de cateraar wil inhuren voor een groot evenement zoals een bruiloft, dan is het testen wel erg aan te raden.
 

Is het nog wel veilig met Corona?

Dit is een terechte vraag, maar het inhuren van een cateraar maakt uw evenement juist veiliger, mits de cateraar netjes met de regels om gaat. U hoeft namelijk niet meer de deur uit voor de boodschappen en de cateraar, als het een professional is, zal u op veilige wijze bedienen. Zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken en heeft u zeker een geslaagde en culinaire avond. Wat wil u nog meer? Bent u in de buurt van Ede bekijk dan het cateringsbedrijf B&G Catering.

Vloertegels en wandtegels door dé specialist uit Meerkerk

Vloertegels en wandtegels door dé specialist uit Meerkerk

Mooie tegels, zoals vloertegels en wandtegels, zijn een grote verrijking van uw interieur in uw woning in regio Meerkerk. Bent u aan het verhuizen of zit u midden in een verbouwing in uw huidige woning en zoekt u de juiste tegels? Bij KROON Vloeren in Steen vindt u een ruim assortiment aan de mooiste vloer- en wandtegels van hoogwaardige kwaliteit. Of u nu nieuwe tegels nodig heeft voor uw woonkamer, badkamer, keuken of toilet: de stijlvolle tegels van Kroon Vloeren in Steen zullen prachtig staan in iedere kamer van uw woning.

De juiste tegels voor uw interieur

Gaat u voor een landelijke, klassieke of moderne look? Ongeacht uw stijlvoorkeuren: bij deze specialist vindt u ongetwijfeld de juiste tegels om uw interieur in te richten naar wens. De tegels zijn beschikbaar in diverse formaten en verschillende kleuren. Gaat u liever voor grote tegels met een moderne look? Of gaat uw voorkeur uit naar tegels van een kleiner formaat, die perfect aansluiten bij het landelijke uiterlijk van uw interieur? De vloertegels en meubeltegels van de tegelspecialist uit Meerkerk zijn praktisch in gebruik en hebben een zeer lange levensduur. Let wel op: een wandtegel heeft andere soort kwaliteiten dan een vloertegel en heeft tevens een heel andere belasting. Het is om deze reden niet mogelijk om een wandtegel als vloertegel te gebruiken, door deze op de vloer te plaatsen. Andersom is het echter wel mogelijk; vloertegels kunnen wél als wandtegels dienen.

Bezoek de exclusieve showroom

De showroom van KROOM Vloeren in Steen is centraal gelegen, direct langs de A27, tussen Gorinchem en Utrecht. In deze exclusieve tegelshowroom in Meerkerk kunt u de verschillende wandtegels en vloertegels van dichtbij bekijken en vervolgens de juiste tegels voor uw specifieke situatie aanschaffen. In het uitgebreide assortiment vindt u hoe dan ook de perfecte tegels. Bezoek de showroom en ontvang direct deskundig advies. Bekijk ook de website voor het winnen van meer informatie.

https://www.kroonvloereninsteen.nl/
Schoonmaakbedrijf in Heiloo voor uw succes

Schoonmaakbedrijf in Heiloo voor uw succes

Wanneer u denkt aan hygiëne, denkt u direct aan het unieke schoonmaakbedrijf in Heiloo. Wanneer u iemand ontmoet is vaak een van de eerste dingen die opvalt de hygiëne. Daarop beoordeel je iemand al best snel, zonder dat dat per se de bedoeling is. Dat is ook zo met uw kantoor. Uw kantoor kan wel heel mooi zijn, maar wanneer hij totaal niet hygiënisch is komen er ook niet graag mensen. Het schoonmaakbedrijf in Heiloo zorgt ervoor dat uw kantoor weer helemaal spik en span zal zijn. Zo maakt u een nog betere indruk op uw klanten. Naast dat u uw klanten tevreden stelt, stelt u ook uw werknemers tevreden. Die zijn immers net zo belangrijk. Natuurlijk heeft u geen tijd om dat allemaal zelf te gaan doen, u heeft namelijk belangrijkere dingen te doen omtrent uw bedrijf en privé leven. Daarom is het een super goed idee om het schoonmaakbedrijf in Heiloo in te schakelen.   

Wat kunt u van het schoonmaakbedrijf in Heiloo verwachten

Het enige wat wij van u verwachten is een plan van aanpak, voor de rest kunt u rustig achterover zitten. Wij doen voor de rest het werk, onze schoonmakers behoren nu immers tot uw team. Wanneer een schoonmaker van ons ziek is of vakantie heeft zorgen wij uiteraard voor vervangen. Daarnaast weten de medewerkers van het schoonmaakbedrijf in Heiloo ook wat er van hen verwacht wordt. Het werkschema die aan de hand van uw wensen gemaakt is wordt gehanteerd voor onze schoonmakers. Zo zal het altijd volgens plan gaan. Met u wordt een tijd afgesproken van wanneer tot wanneer we de boel eens gaan verfrissen. Al hebben we tijd over die dag, dan nemen we gewoon wat extra’s mee. Zo zijn wij dan ook wel weer, geen kinderachtig gedoe hier.Kies voor het meest complete schoonmaakbedrijf van Roosendaal

Kies voor het meest complete schoonmaakbedrijf van Roosendaal

Hofkens HIG is al jarenlang actief als schoonmaakbedrijf. Inmiddels voeren honderden professionele Allesreiniger schoonmaakwerkzaamheden uit voor bedrijven door heel Nederland in verschillende branches. Met Hofkens HIG hoeft u zich geen zorgen te maken over vieze bedrijfspanden. Wij nemen al uw schoonmaakwerkzaamheden uit handen. Wat zijn de voordelen van schoonmaakbedrijf Hofkens HIG? 

Gespecialiseerd schoonmaakbedrijf in Roosendaal en Breda

Zoekt u een  bedrijf die uw regulier schoonmaak uit handen neemt? Hofkens HIG verzorgt u reguliere schoonmaak in Roosendaal of reguliere schoonmaak in Breda. Wij hebben al meer dan 57 jaar ervaring met diverse schoonmaakwerkzaamheden voor diverse sectoren. Bij ons kun je terecht voor zowel dagelijkse schoonmaak of periodieke schoonmaak. Voor elk bedrijf is er een gepaste oplossing. Geen schoonmaak omgeving is voor ons te gek. Onze Allesreinigers pakken alles met beide handen aan. Ze werken alleen met de beste materialen. Geen een schoonmaakklus is te vies voor ons. Wij krijgen zelfs de hardnekkigste vlekken schoon. Bij ons kunt u kiezen uit verschillende diensten aan, zoals:
• Schoonmaakonderhoud
• Glasbewassing
• Rioolservice
• Gevelreiniging en terreinwerkzaamheden
• Voedingsindustrie
• 24/7 riool- en calamiteitenservice
U kunt ervoor kiezen om slecht één dienst af te nemen of meerdere. Deze moeten aansluiten op uw wensen en behoefte. Hier passen wij onze werkzaamheden op af. Voor iedere schoonmaakklus is er een geschikte oplossing. Bij Hofkens HIG kunt u terecht voor al uw schoonmaakwerkzaamheden. Wij zijn uw partij voor al uw schoonmaakproblemen en nemen dit graag uit handen. 

Waarom moet u kiezen voor Hofkens HIG?

Met Hofkens HIG bent u verzekerd van een schone werkomgeving. Hofkens HIG staat voor kwaliteit en veiligheid. Deze kernwaarden zijn terug te vinden in onze Allesreinigers. Zij beschikken over de nodige kennis in het schoonmaken in diverse omgevingen en zijn goed opgeleid. Bij ons staat de hygiëne voorop. De Allesreinigers werken zorgvuldig en maken alles spik en span. Hofkens HIG beschikt over verschillende certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, SSVV en VCA**. 

In welke werkomgevingen is Hofkens HIG actief?

Op zoek naar reguliere schoonmaak in Roosendaal? Of reguliere schoonmaak in Breda? Dan zit u bij Hofkens HIG goed. Reguliere schoonmaak is een van onze belangrijkste diensten die wij aanbieden. Wij zorgen ervoor dat uw bedrijfspand er uitstekend uitziet. Een schoon bedrijfspand is het visitekaartje van uw bedrijf. U wilt toch ook een goede eerste indruk maken bij uw klanten? Met Hofkens HIG hoeft u nooit meer bang te zijn voor vieze bedrijfsruimtes. Wij nemen de schoonmaaktaken uit handen. Wij werken voor bedrijven uit verschillende branches waaronder onderwijs-, zorginstellingen en kantoorpanden. Hierdoor is ons klantenbestand is zeer divers en hebben we ervaring met het schoonmaken in verschillende werkomgevingen. Zo hebben ze ervaring in het schoonmaken van zwembaden, sporthallen en trappenhuizen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We kijken graag samen wat uw wensen en behoeftes zijn. Zo maken we voor u een speciaal schoonmaakprogramma die het beste bij u past.

Met Hofkens HIG heeft u alle schoonmaakwerkzaamheden onder één dak. Wij voeren niet alleen diensten uit als schoonmaakbedrijf in Roosendaal, maar ook als schoonmaakbedrijf in Breda. Bent u nieuwsgierig naar ons geworden? Wilt u meer informatie weten over al onze diensten? Neem dan contact met ons op.

https://hofkenshig.nl
Heb je slotenmaker nodig? Zoek er altijd een van te voren uit

Heb je slotenmaker nodig? Zoek er altijd een van te voren uit

Het kan heel frustrerend zijn als je opeens een slotenmaker Den Haag nodig hebt omdat je buitengesloten bent. Ik heb dit zelf meegemaakt vorige week en het was een stressvolle ervaring om het minst te zeggen. De stress begon al toen ik de eerste slotenmaker belde.

Slotenmaker bellen

Toen ik voor de deur stond kon ik mijn sleutels nergens vinden en na mijn stappen nagelopen te hebben om te kijken of ze ergens waren gevallen, besloot ik om een slotenmaker Den Haag te bellen. Op de iPhone in Google gezocht naar slotenmaker Den Haag en meteen de eerste nummer gebeld.

 • Eerste gesprek ging zo: Nadat de slotenmaker opnam met alleen een hallo, vertelde ik wat er aan de hand was. Mij werd er toen verteld dat die er binnen een uur er kon zijn en wilde mijn adres weten, maar voordat ik mijn adres opgaf vroeg ik wat het ging kosten en hier werd het een beetje raar. Voorrijkosten zouden 60 euro kosten en wanneer die het slot had gezien kon die pas zeggen hoeveel dat ging kosten. Het zou me dus al 60 euro kosten alleen al omdat die langskwam en toen ik om een schatting vroeg kwam die na een lange tijd met een bedrag van 150 euro, maar dit zou kunnen oplopen zei die er achteraan.

Ik besloot om op te hangen en een andere slotenmaker te bellen, want ik vond het gesprek maar vreemd.

 • Bij de tweede slotenmaker die ik belde werd er heel professioneel opgenomen en ik werd in de wacht gezet, geen probleem. Hier had ik al meer vertrouwen in maar vroeg wel naar de kosten. Het zou 75 euro kosten voor de voorrijkosten en nog een 80 euro voor het open maken van de deur. Vond dit nogal duur en vroeg of het bij alle slotenmakers in Den Haag zoveel kost? Het antwoord was dat ze een van de goedkoopste zijn en het bedrag van totaal 155 euro wel kan oplopen als de slotenmaker de deur niet open kan flipperen. Hoe hoog kan het nog oplopen? 175 tot 225 was het antwoord. Dus totaal zou het een bedrag van rond de 400 euro kunnen worden.

Ik vond het natuurlijk te gek voor woorden en besloot een andere slotenmaker Den Haag te proberen, maar kreeg steeds dezelfde antwoorden en sommige bedrijven wouden niet eens een schatting maken van de prijs. Wat iedere bedrijf wel aangaf waren de voorrijkosten. Ik besloot dat het niet anders kon dan met een van deze slotenmakers in zee te gaan, want de prijzen waren nou eenmaal zo hoog en ik stond al te lang in de kou buiten.

Laatste gesprek.

 • De 5de of 6de slotenmaker Den Haag die ik belde, vertelde ik meteen dat ik buitengesloten was en vroeg wat de kosten waren voor het open maken van de deur. De slotenmaker vroeg of de deur op slot was gedraaid en dit was niet zo. Toen zei die meteen 75 euro, waarna ik natuurlijk vroeg wat de kosten waren voor het openen van de deur en niet alleen de voorrijkosten. Toen moest die lachen en zei die dat de totaalkosten 75 euro zouden zijn, dus geen voorrijkosten. Natuurlijk heb ik toen mijn adres doorgegeven.

Zo een twintig minuten later was die er en er werd inderdaad alleen maar 75 euro in rekening gebracht. Hiervoor kreeg ik een opdracht bon en de factuur zou later per post komen. Eenmaal binnen kon ik opgelucht adem halen.

Nummer van deze slotenmaker Den Haag heb ik natuurlijk opgeslagen en zijn gegevens vind je door op de onderstaande link te klikken.

https://deslotenmakerdenhaag.nl/

Achter slot en grendel

Achter slot en grendel

ACHTER SLOT EN GRENDEL

De definitie van slotenmaken volgens De Dikke Van Dale is: het handwerk of ambacht des slotenmakers.

Wat voor slot in welke situatie?

Maakt het iets uit of je met een gezin in een rijtjeshuis woont of alleen in een appartement? Misschien toch verrassender dan je denkt…ja het kan uitmaken wat voor soort slot je kiest. Hoezo?? Een relevante vraag. Een appartement is alleen te bereiken via de voordeur. Het slot op de voordeur moet dus voorrang krijgen op bijvoorbeeld de balkondeur. Voor de balkondeur kun je dus ook een slot kiezen dat alleen van binnen open te maken is. En hoe zit het dan met een rijtjeshuis? Natuurlijk kom je dan weleens binnen via de achterdeur. Heb je een lekkere, stevige schutting geplaatst, dan kan je kiezen voor een goedkoper slot op je achterdeur. Maar staat die er niet dan moeten op beide deuren goede, veilige sloten komen. Woon je met een gezin dan kun je zelfs nog kiezen voor slimme sloten. Slimme sloten??? Kan een slot ook al slim zijn? Jazeker… daarmee kan je in de gaten houden hoe laat je kinderen precies thuiskomen…zo weet je zeker dat ze niet in twee sloten tegelijk lopen.
Sloten vervangen 

Keuzes….keuzes….ook bij het vervangen van je sloten. Je kunt er voor kiezen om hetzelfde slot op alle deuren te laten plaatsen. Het voordeel: je hebt maar één sleutel nodig. Dus geen zware sleutelbossen meer. Dan is het wel belangrijk om te kiezen voor kwalitatief goede sloten. Anders zal je huis niet goed beveiligd zijn. Maar wanneer is een slot veilig genoeg? Dat kun je zien aan het SKG keurmerk. Alle moderne sloten worden door dit keurmerk getest op veiligheid. Hoe meer sterren, hoe veiliger het slot. Bij drie sterren of meer weet je zeker dat je sloten de vuurproef kunnen doorstaan.

Risicoanalyse

Risicoanalyse? Ik heb toch goede sloten, dus dan is het toch oké? Natuurlijk zijn de sloten een belangrijk onderdeel, maar helaas is een goed slot alleen niet meer genoeg om inbrekers tegen te houden. Woon je lekker vrij of in een rijtjeswoning? Dan is het toch verstandig om te denken aan extra beveiligingsmiddelen. Maar wat dan? Bijvoorbeeld een beveiligingscamera of een bewegingssensor. Deze kun je op een centraal alarmsysteem aansluiten. Een alarm zal de indringer niet erg waarderen. Die maakt liever geen slapende honden wakker.

Het is wel duidelijk. Slotenmaken is een vak waar je niet te licht over moet denken, een echt ambacht dus om ook maar te sluiten met de definitie van De Dikke Van Dale.
Kortom een goed begin is het halve werk en dan zit je in ieder geval veilig achter slot en grendel!

https://deslotenmaker.com/
Tips om tijd te besparen met je boekhouding

Tips om tijd te besparen met je boekhouding

Tips om tijd te besparen met je boekhouding

Er zijn weinig ondernemers die blij zijn met de boekhouding die komt kijken bij het starten van een eigen bedrijf. Dat komt doordat er veel tijd in gaat zitten. Tijd die afleidt van waar jou het als ondernemer om te doen is: het laten slagen van je bedrijf. Gelukkig ontstaan er steeds meer oplossingen voor dit probleem. Door de administratie te stroomlijnen kun je veel tijdwinst boeken waardoor je je op belangrijker zaken kunt richten. In dit blog geven we een aantal tips om tijdwinst te boeken met je boekhouding.

 

Maak een overzichtelijke administratie

Om in het begin het overzicht te krijgen op je boekhouding is het verstandig om een heldere administratie in te richten. Het handigst is om alle administratieve handelingen in een systeem te verwerken (liefst niet in Excel), en dit geregeld te doen om jezelf tijd en moeite besparen. Je kunt ook kiezen voor online boekhouden. Er zijn tegenwoordig meerdere systemen en apps beschikbaar waarmee je zelf je boekhouding kunt bijhouden.

 

Maak een duidelijke planning

Ruim een deel van je tijd in om de administratie bij te houden. Doe dit bijvoorbeeld op wekelijkse basis. Laat alle andere taken, zoals het communiceren met klanten en leveranciers, even rusten en richt je volledig op de administratieve processen. Als je hiervoor een vast dagdeel inruimt weet je zeker dat het er niet bij inschiet en houd je het overzicht over je boekhouding.

 

Maak gebruik van een expert

Door een boekhouder in de arm te nemen kun je veel tijd besparen. Je kunt er maandelijks terecht met je bonnen en facturen die hij of zij dan netjes in het administratieve systeem verwerkt. Zo heb jij er geen omkijken naar. Nog makkelijker is het als je boekhouder de administratieve processen heeft gedigitaliseerd. Je stuurt dan gewoon je facturen door naar de specialist die ze in de admisiotarie verwerkt. Overigens betekent het uitbesteden aan een boekhouder niet dat er geen werk voor jou overblijft. Je blijft zelf verantwoordelijk voor het opstellen van facturen en andere administratieve handelingen.

 

Stel de administratie niet uit

Als ondernemer kan het verleidelijk zijn om door de drukte je administratie op de lange baan te schuiven. Dit levert op de korte termijn tijdwinst op, maar het nadeel is dat de boekhouding zich opstapelt en op het moment dat je er eindelijk ermee aan de slag gaat, is het werk niet te overzien, en ben je er veel tijd mee kwijt. Neem dus kleine boekhoudkundige taken direct op in de administratie zodat je hoofd leeg is en je weer verder kunt met je bedrijf.

 

Digitaliseer je bedrijfsprocessen

Papieren documenten, facturen en bonnen kosten je een hoop werk. Het loont dus de moeite om je administratie te digitaliseren. Verwerk je facturen daarom zoveel mogelijk elektronisch. Daarnaast kunnen bonnen ook steeds vaker via de mail verzonden worden. Daarnaast kun je papieren bonnen en facturen digitaal verwerken en betalen via een Scan & Herken app op je smartphone. Alle handelingen verlopen via het boekhoudprogramma zodat je het overzicht houdt en de kans op het maken van fouten minimaal is.

Laat een lokale boekhouder je adviseren over het automatiseren van je bedrijfsprocessen.

https://boekhouder-offertes.com/