Categorie: Banen en opleidingen

Wat maakt een traineeship gemeente interessant?

Wat maakt een traineeship gemeente interessant?

Tijdens mijn zoektocht naar een baan, ontving ik veel afwijzingen omdat ik niet de benodigde werkervaring beschikte. Ik stopte met solliciteren op ‘normale’ vacatures en koos ervoor om mijn energie te steken in het ontdekken van andere mogelijkheden. De mogelijkheid die mij het meest aansprak was een traineeship bij een gemeente en gelukkig werd ik aangenomen. Wil je meer weten? Lees dan snel verder.

 

Aantrekkelijk en interessant traineeship gemeente

Werken bij een gemeente als trainee is wat mij betreft een van de meest interessante banen voor een young professional of pas afgestudeerde. Je werkt aan meerdere, interessante opdrachten individueel of samen. Zo kun je aan opdrachten werken die dicht bij je studieachtergrond passen, of juist niet. Ook kom je in contact met overheidsinstanties, bestuurslagen, (non profit)organisaties, bedrijven en inwoners. Een traineeship geeft je daarnaast de kans om jezelf te ontwikkelen door het volgen van trainingen en opleidingen. Vaak bieden gemeenten trainees een vast contract aan na afloop van het traineeship of proberen ‘connecties’ je te verleiden om voor hen te werken. Vrij aantrekkelijk, toch?

 

Baangarantie traineeship gemeente

Mijn traineeship duurde twee jaar. In deze twee jaar heb ik alle kansen aangegrepen die op mijn pad kwamen, want ik wist dat de gemeente een zelf af te dwingen ‘baangarantie’ bood. Ik wist vervolgens wat ik wilde, waar ik goed in was én waar ik blij van werd. Ik ging in gesprek over mijn ambities en droombaan met mijn leidinggevende. Twee dagen later tekende ik, een maand voordat het traineeship afliep, een vast contract!

Ben jij ook op zoek naar een uitdaging? Bekijk de mogelijkheden van Newpublic.

Volg een Opleiding voor  schoonheidspecialiste

Volg een Opleiding voor schoonheidspecialiste

 

Wil je een schoonheidsspecialiste  worden? Wil je mensen verwennen met lichaams- en gezichtsbehandelingen? Wil je werken binnen een flexibele, veelzijdige en ontspannen branche? Dan is de opleiding schoonheidsspecialiste iets voor jou. De opleiding schoonheidsspecialiste is een complete opleiding die je opleidt tot een duizendpoot in cosmetische en ontspannende behandelingen. Je doel als schoonheidsspecialiste is dubbelzijdig. Je helpt niet alleen mensen om hun natuurlijke schoonheid te behouden of te vernieuwen en je biedt tegelijkertijd een moment van ontspanning.

Wat leer je tijdens deze opleiding?

De opleiding is heel breed. Van gelaatsverzorging, lichaamsbehandelingen, make-up, pedicure, manicure, ontharingstechnieken tot massage; het komt allemaal aan bod tijdens deze opleiding schoonheidsspecialiste. Je gaat meteen zelf aan de slag met al deze behandelingen. Hoewel de praktijklessen de boventoon voeren, mag theoretische kennis niet ontbreken. Je leert alles over de menselijke anatomie, pathologie en fysiologie voor het verantwoord uitvoeren van je taken als schoonheidsspecialist. Andere essentiële thema´s zijn veilig en hygiënisch werken, productenleer, salonbeheer en klantgericht werken.

Waarom je deze opleiding moet volgen?

De opleiding schoonheidsspecialiste is de beste in zijn branche. De lessen worden gegeven door zeer ervaren vakdocenten. Daarnaast zijn het kleine groepen waarin je les krijg, persoonlijke aandacht is daarom een vanzelfsprekendheid. Je hebt ook geen model nodig, maar oefent op elkaar. Zo weet je ook hoe de behandelingen aanvoelen. Daarnaast scheelt het ook energie in de zoektocht naar steeds een ander model. De opleiding wordt daarnaast erkend door de hogere leerscholen en staat ook hoog aangeschreven. Met het diploma kun je daarna in verschillende schoonheidscentra gaan werken. De lessen van de opleiding schoonheidsspecialiste zijn overdag ende opleiding duurt een half jaar. Je kunt ook nog savonds lessen volgen maar dan duurt de opleiding een jaar. Is werken met mensen en schoonheid iets wat helemaal bij jou past? Schrijf je dan in voor de opleiding schoonheidsspecialiste.BHV cursus

BHV cursus

Volg de BHV cursus en word bedrijfshulpverlener
Bij AREHBO kunt u een BHV cursus volgen. Stelt u zich eens voor dat er binnen de organisatie een incident of calamiteit is, maar er geen bedrijfshulpverleners in het bedrijf aanwezig zijn. Afhankelijk van de risico’s in het bedrijf moeten een aantal medewerkers gecertificeerd zijn als bedrijfshulpverlener. Bedrijfshulpverleners kunnen onder andere Eerste Hulp verlenen en een ontruiming begeleiden tijdens een brand. Ook het inschakelen van ambulance, politie of brandweer hoort hierbij. Dankzij bedrijfshulpverleners kan schade beperkt worden en kan hopelijk voorkomen worden dat er slachtoffers vallen. 

 

Wat u leert tijdens de BHV cursus
Het programma bestaat uit:

  • Levensreddende handelingen, zoals reanimeren en de AED gebruiken.
  • Brandbestrijding. Hoe behandel ik een beginnende brand en wat moet ik doen bij vlam in de pan?
  • Communicatie en ontruiming. De juiste communicatie is ontzettend belangrijk tijdens een calamiteit.

Theorie en praktijk worden met elkaar afgewisseld. Er worden praktijkvoorbeelden gegeven en u gaat zelf ook aan de slag met praktische oefeningen. Het is ten slotte belangrijk dat u goed weet wat u in de praktijk moet doen als u in de toekomst echt hulp moet verlenen. De BHV cursus wordt afgesloten met een theorie-examen. 

Zowel theorie als praktijk
De meeste BHV cursussen worden in Ede gegeven. Echter is het ook mogelijk om bij u op locatie de cursus te geven. In totaal duurt de cursus 16 lesuren. De lesuren zijn verdeelt over 4 dagdelen. Gedurende 2 dagdelen worden levensreddende handelingen behandeld. De andere 2 dagdelen gaan over brandbestrijding, communicatie en ontruiming. Na het volgen van de cursus ontvangt u een certificering. Hiermee kunt u aantonen dat u de juiste bedrijfshulpverlening kunt bieden.