Categorie: Architectuur

De schoonheid en het praktische nut van een dakkapel

De schoonheid en het praktische nut van een dakkapel

Uitbouw op het dak heeft veel moois te bieden

Dakkapellen zijn in Nederland al enkele decennia erg populair. En dat is niet vreemd, want een uitbouw op het dak – in de vorm van een kapel of een nokverhoging – heeft woningeigenaren veel moois te bieden. Niet alleen qua uitstraling gaat uw woning er op vooruit, maar er zijn ook een hoop praktische voordelen als u een dakkapel op het huis laat aanbouwen.

Uw woning stijgt in waarde met een nieuw dakkapel

Een uitbouw op het dak, zoals een hoekdakkapel of nokverhoging plaatsen, zorgt voor een directe prijsstijging van uw pand. Huizen met kapellen zijn aanzienlijk meer waard dan huizen zonder zo’n uitbouw. Als u een uitbouw op het dak laat zetten, verdient u de gemaakte kosten dan ook altijd weer terug als u van plan bent om de woning te verkopen. Dat komt omdat een uitbouw zorgt voor een grotere leefruimte.

Alles is mogelijk qua creatie van een extra ruimte

Qua soorten uitbouw is op daken alles mogelijk. Als u een complete extra woonkamer of slaapkamer wilt creëren, dan is een nokverhoging de beste keuze voor u. Van een simpele zolder kunt u met een dakverhoging een ruime extra kamer maken. Die kunt u dan inzetten als hobbyruimte of als een slaapkamer.

Door een kapel op het dak te plaatsen, ziet uw huis er luxer, mooier en eigentijdse uit. Maar ook van binnen geniet u van de schoonheid. Zo heeft u een veel mooier uitzicht over de directe omgeving. Zeker als u dicht bij de natuur woont, is dat een groot pluspunt. En er komt veel zonlicht de woning binnen, waardoor uw huis groter lijkt. En ten slotte kunt u qua uiterlijk kiezen voor prachtige kunststof exemplaren dakkapellen, met houtnerven die niet van echt hout te onderscheiden zijn maar wel goed isoleren en weinig onderhoud behoeven.

 

Serre laten aanbouwen?

Serre laten aanbouwen?

Als je meer uit je woning en tuin wil halen is serre aanbouw een hele goed optie waarmee je de woning wat groter maakt en tegelijkertijd meer van de tuin kunt genieten.

Bij een serre aanbouw wordt de serre niet los maar tegen bestaande constructie van het huis gebouwd. Voordat het bouwbedrijf dit kan doen moeten ze komen kijken naar bestaande constructie van de woning. Ze moeten kijken wat er aangepast moet worden en of ze het kunnen aanpassen. Soms moeten er dingen verwijderd worden of juist aan de woning toevoegt worden. Je kunt hiervoor een afspraak maken met diverse bouwbedrijven in Nederland.

Je begint eerst met het aanvragen van een offerte wat je gewoon online kunt doen en daarna word een afspraak gemaakt met de expert van het bouwbedrijf . De experts zal langskomen en een inspectie doen. Tijdens de inspectie wordt er besproken wat er allemaal mogelijk is voor serre aanbouw de wat de kosten hiervoor bedragen. Na het gesprek zal het bouwbedrijf een offerte opmaken en indien akkoord gaat het project verder. Meestal kunnen de bouwbedrijven al snel beginnen met de serre aanbouw.

Voor meer informatie kun je een van de onderstaande websites bezoeken.

serbo.nl/

serreaanbouw.nl/

serreexclusief.nl/